Program:
Ziua 1
Plecare de la Piata Universitatii in platoul cu cele 4 statui ora 6.00.
Prima oprire Biserica Evanghelică – Miercurea Sibiului – este o clădire de mici dimensiuni, de o frumusețe aparte. Construită în secolul al XIII-lea și reclădită în secolul al XV-lea, ansamblul este înconjurat de un zid de formă ovală pe a cărui latură inferioara se aflau drumuri de straja și depozite de cereale. Cetatea ce înconjură biserica are o incintă de ziduri cu doua galerii de acces suprapuse.
Urmează Rezervaţia naturală geologică Râpa Roșie, Sebeș – O rezervaţie naturală unică în ţară, denumită popular şi ”micul canion al României” se află la doi paşi de oraşul Sebeş, în judeţul Alba.
Situată în sud-vestul Podișului Secașelor, Râpa Roșie are o lungime de aproximativ 800 de metri și este vizibilă de la foarte mare distanță. Această formațiune geologică este un element reprezentativ pentru ceea ce geografii numesc în termen de specialitate drept ”badlands” sau ”pământuri rele”.
Continuam cu Casa memorială Lucian Blaga. Dincolo de poarta de lemn, se află, într-un decor ce sfidează trecerea timpului, Casa memorială a poetului și filozofului român Lucian Blaga. Ana și Isidor Blaga, părinții lui Lucian Blaga, moștenesc, în anul 1870, această casă de la un bunic, preot al satului. Cei doi soți au adus pe lume nouă copii, Lucian Blaga fiind mezinul.
Ultima oprire Domeniile Martinutzi – Pe teritoriul comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba mai există ruinele unui castel celebru în urmă cu câteva sute de ani, construit de un guvernator al Transilvaniei, de Gheorghe Martinuzzi. Vedere exterioara deoarece acum este Hotel.
În jurul castelului există numeroase legende. Una dintre acestea se referă la o comoară descoperită de pescari în apele Streiului. Alta povesteşte cum îşi omora iubiţii împărăteasa Măria Tereza.
Cazare în Hotel Sarmis 3*, Deva cu cina