2 zile, 1 noapte
Tur zilnic
Nelimitat
___
Oferta 630 lei/ persoana
Date de desfășurare:
Grup minim: 30 persoane
Ziua 1.
Plecare ora 06:00 de la Piata Universitatii, din fata platoului cu cele 4 statui, București.
Prima vizita a zilei va fi la Biserica Domnească din Borzești. Biserica din Borzesti este renumita pentru legenda ce graviteaza in jurul ei. Se spune ca este singura biserica ridicata de Sfantul Stefan, nu pentru a comemora o victorie, ci in amintirea prietenului sau, Gheorghita, care a fost omorat de tatari in acest loc.
Ne indreptam apoi catre Salina Targu Ocna (pret aproximativ 40 lei / persoana). Aceasta este una dintre cele mai vechi saline din tara noastră, fiind totodată a treia salina că mărime. Deține cea mai mare baza de tratament din tara, care oferă condiții pentru relaxare, mișcare și tratarea afecțiunilor respiratorii. În interior este amenajat unul dintre putinele lăcașuri de cult din Romania construite în saline, ce poarta hramul Sfintei Varvara.
Urmatorul obiectiv de pe lista noastra va fi Stațiunea Slănic-Moldova, cunoscuta drept Perla Moldovei datorita izvoarelor sale cu ape minerale, ale căror calități au fost premiate cu medalii international, dar și datorita clădirilor interbelice pastrate in oras.
Aici vom porni intr-o plimbare prin Parcul Central si vom admira Cazinoul de la Slănic-Moldova (monument istoric ce datează încă de la 1894), iar pentru cine doreste, vom face o plimbare pe jos la Izvoarele cu ape minerale din statiune. Izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale au fost descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare. De-a lungul timpului, calitățile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obținute la expozițiile internaționale de la Paris, Viena, Frankfurt/Main etc.
Urmeaza Cazare si cina la Hotel 3* in Slanic Moldova sau similar
*Alocarea camerelor se face în mod automat și aleatoriu de către recepția hotelului /pensiuni pentru o bună funcționare a programului.
Ziua 2
Mic dejun la hotel.
Dimineata pornim catre Castelul Ghica din Dofteana. Castelul a fost ridicat în stilul romantic, drept reședință de vânătoare, într-un areal de un pitoresc cu totul aparte, la sfârșitul sec. XIX. Ctitorit de către Nicolae Ghika, guvernator al Băncii Naționale a României, membru al familiei de boieri care a dat țării zece domnitori. La palatul ,,Ghika” din Dofteana s-a turnat filmul ,,Domnișoara Christina”, ecranizare după Mircea Eliade, iar în vara anului 2016, în aceeași locație, timp de aproape o lună de zile s-a filmat pentru pelicula ,,The Wanderers” (,,Vânătorul de spirite”)
Mai departe pornim prin Pasul Oituz, între munți și istorie spre Targu Secuiesc , frumosul oraș asezat intre munti. Numele oraşului Târgu Secuiesc este menţionat pentru prima dată în 1407, iar în 1427 Regele Sighismund a declarat localitatea ca loc de târguri, atunci încă cu numele Târgul Turiei. În evul mediu a avut o industrie importantă de bresle. O caracteristică specială a orașului sunt porțile, numite şi curţi, care formează capătul străzilor din centru. 73 astfel de curți se găsesc și în prezent în oraș. Târgu Secuiesc este numit orașul breslelor, cizmarilor și al curțiilor, după Orbán Balázs este Parisul ținutului Trei Scaune.
Vom opri in centrul orasului Târgu Secuiesc pentru vizita si pauza de masa.
Pornim către București coborand pe Valea Prahovei. Vom ajunge in Bucuresti la orele serii si vom debarca la Piata Universitatii.
Tarife:
Adult = 630 lei/ pers in camera dubla
Copil 6-12 ani = 490 lei ( are pat in cam tripla si meniu la masa)
Copil peste 12 ani = tarif intreg de adult
Supliment Single = 110 lei
*tariful pentru copil este valabil la cazarea in camera cu doi adulti
Prețul include:
Prețul nu include:
Nota: