4 zile, 3 nopti
Tur zilnic
Nelimitat
___
Date de desfășurare:
Grup minim: 30 persoane
Ziua 1. Joi
Plecare ora 06.00 de la PIATA UNIVERSITATII in platoul cu cele 4 statui București.
Prima noastra oprire va fi in Situl Lepinski Vir, situat în Serbia, reprezintă rămășițele celei mai vechi așezări sedentare din Europa. Situl a fost descoperit în timpul cercetărilor ample din Derdap, care au fost efectuate datorita construcției hidrocentralei Derdap I.
Apoi continuam sa vizitam Cetatea Golubaț (sau Golubac) care este o fortăreață situată pe malul Dunării, în Serbia, în apropierea graniței cu România. Această cetate are o istorie îndelungată și este cunoscută pentru poziția sa strategică pe malul fluviului Dunărea.
Cetatea datează încă din perioada romană târzie și a fost menționată pentru prima dată în documente istorice în secolul al XIV-lea. De-a lungul timpului, a fost deținută de diferite puteri, inclusiv regatul Ungariei, Imperiul Otoman și Imperiul Habsburgic. Această cetate a fost un punct cheie pentru controlul și apărarea Dunării în zona Balcanilor.
Cazare si Cina la Hotel GOLUBACKI GRAD 3* in Golubac
Ziua 2. Vineri
Dimineața mic dejun la Hotel.
In aceasta zi pornim spre Cetatea Smederevo (Semendria) – este o cetate medievală fortificată din Semendria (Serbia), oraș care a îndeplinit temporar rolul de capitală a Serbiei în Evul Mediu. Ea a fost construită între 1427 și 1430 la ordinul despotului Đurađ Branković, conducătorul Despotatului Serbiei.
Dupa aceea continuam cu Cetatea Ram este o fortăreață militară din secolul al XV-lea situată pe o pantă abruptă de pe malul drept al Dunării, în satul Ram din opștina Veliko Gradište, aflată în estul Serbiei. Cetatea este situată pe o stâncă care coboară în partea de nord-est către Dunăre, la 25 km de Požarevac și la 15 km de Veliko Gradište. Se presupune că această fortăreață a fost construită vizavi de Cetatea Haram, aflată de cealaltă parte a fluviului și ale cărei ruine nu s-au mai păstrat. Zidurile cetății se află astăzi într-o stare destul de bună.
Retur la Hotel si timp liber. Cina la hotel
Ziua 3. Sâmbătă
Dimineața mic dejun la Hotel.
Pornim spre Lacul de Argint pentru plaja. TIMP LIBER
Lacul de argint este un lac artificial, cu o lungime de 14 km, aflat în apropiere de Veliko Gradište. Acesta a fost creat când unul din brațele Dunării a fost închis pe ambele părți pentru protecție de apele subterane, creând așadar una dintre cele mai populare destinații turistice din Serbia. Lumina soarelui care se reflectă pe apă creează scântei similare cu argintul, și în acest mot lacul și-a primit numele. Plaje bine întreținute, o promenadă lungă și apa curată atrag turiștii în condiții meteorologice bune.
Retur la Hotel.
Cina la hotel
Ziua 4. Duminică
Mic dejun la hotel.
Pornim catre Peștera Rajkova Pećina care a primit numele de la renumitul RajkoVojvoda, care se crede ca a trait in 19-lea secol. Conform tradiției, el a fost un hangiu de zi, dar noaptea jefuia rulote de turci și și-a ascuns comoara în această peșteră. Peștera a fost explorată pentru prima dată de geograful Jovan Cvijic în 1894, dar cercetările nu au mai continuat până în anul 1970, sub conducerea lui Dr. Radenko Lazarević. Peștera a fost deschisă pentru vizitatori în 1975.
Ora aproximativa retur Bucuresti 22.00 in functie de conditiile de trafic
* copiii beneficiază de prețuri reduse doar la cazarea în cameră cu doi adulți
Prețul include:
Prețul nu include:
Acte necesare:
Nota: