2 zile, 1 noapte
Tur zilnic
Nelimitat
___
Data de desfășurare:
Grup minim: 30 persoane
Ziua 1. Sâmbătă
Dimineata la ora 6.00 pornim de la Piata Universitatii in Platoul cu cele 4 statui din Bucuresti.
Primul obiectiv Ansamblul Curții Domnești, Băcău. Întreg ansamblul datează din vremea lui Ștefan cel Mare, când a fost ridicată Casa Domnească, Turnul Locuință de apărare, anexele și biserica domneasca. Curtea Domnească de la Bacău a fost reședința voievodală a fiului domnitorului, Alexandru.
Turnul locuință care avea rol de apărare al cetății și de supraveghere al celui mai important drum comercial ce lega Transilvania de Țara Românească, se află pe latura sud-estică a ansamblului. În acest moment se mai păstrează doar beciul fostei construcții.
Pauza de masa in Băcău.
A doua oprire Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” Vatra Dornei (pret aprox. 10 lei / pers.) reabilitat în 2023. Cazinoul Băilor de la Vatra Dornei se numără printre cele frumoase și mai vechi clădiri de acest gen din Europa. Un monument istoric impresionant, construit între 1896 și 1898 în stil eclectic, cu influente secesioniste vieneze. Inițial conceput ca un loc de divertisment pentru aristocrația vremii, cazinoul a fost una dintre cele mai importante atracții ale stațiunii balneare Vatra Dornei în perioada de glorie a stațiunii.
Continuam cu Muzeul de Etnografie Vatra Dornei (pret aprox. 10 lei / pers.) care s-a înfiinţat în anul 1897 şi a fost deschis publicului în luna septembrie a acelui an, odată cu Palatul Comunal, (actuala Primărie a Municipiului Vatra Dornei). Muzeul ocupă una din încăperile de la parterul clădirii, acolo unde astăzi se află sala costumelor populare.
Prima denumire a acestui muzeu a fost “Muzeul Ţării Domelor”, iar între obiectele expuse figurau piese de port popular, monete antice descoperite în zonă. arme vechi, instrumente muzicale arhaice. Muzeul expune 1800 de piese, iar în depozitele sale se mai află, în conservare, încă 320 de obiecte. Acestea din urmă, foarte valoroase, sunt prea fragile şi prea degradate pentru a fi expuse permanent.
Încheiem ziua în Vatra Dornei, cazare la Hotel 3* sau similar
Cina la hotel
*Alocarea camerelor se face în mod automat și aleatoriu de către recepția hotelului /pensiuni pentru o bună funcționare a programului.
Ziua 2. Duminică
Dimineața mic dejun la hotel
Prima oprire Mănăstirea Franciscană Șumuleu Ciuc, care datează din prima jumătate a secolului XV. Este în stil gotic și a fost transformată și reconstruită de mai multe ori. Actuala biserică este făcută în stil baroc și este deosebit de frumoasă, atât pe exterior cât și pe interior.
Mai departe ajungem în orașul Miercurea Ciuc, unde vom face oprirea pentru pauza de prânz și vom vizita centrul istoric al acestui oraș. Elementul de atracție principal va fi Castelul Miko, o fortificație medievală având o arhitectură de inspirație italienească. A fost începută în 1623 de către Francisc Miko de Hidveg. Aici se află Muzeul Secuiesc al Ciucului, iar curtea este un loc care amintește de vremuri de altădată.
Pauza de prânz în Brașov.
Turul pietonal te va aduce, pe străduţele înguste pline de farmec, prin cele mai importante locuri ale orasului Braşov, de la Piața Veche, Biserica Neagră pana Strada Sforii, povestind despre momentele istorice care au marcat fiecare loc sau epocă.Învaţă despre sistemul de apărare al orasului când mergi pe lângă zidurile fostei cetăți, și citeşte din manualele Primei şcoli Româneşti la muzeul din curtea bisericii Sf. Nicolae.
De aici pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara în functie de trafic.
*pretul de copil este valabil la cazarea in camera cu doi adulti
Prețul nu include:
Nota: