Descriere tur
Pachet 1 zi: ghid + vizita la Lanul de Lavanda – Povești din lavandă + vizita la Mănăstirea Ghighiu + Complexul arhitectural Brebu + transport autocar / microbuz
OFERTĂ: 140 lei/ persoana -SOLDOUT
Date de desfășurare:
Grup minim: 30 persoane
PROGRAM:
Sâmbătă
Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 7.00 de la Metrou Universitate in platoul cu cele 4 statui Bucuresti.
Prima vizita o vom face la Mănăstirea Ghighiu cu hramul Izvorul Tămăduirii, ce a fost ridicata acum mai bine de patru secole, în mijlocul unei păduri care făcea parte din legendarii Codrii ai Vlasiei. Credincioșii vin aici să se roage din doua motive, anume: icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusa tocmai din Siria, și un faimos izvor tămăduitor.
Continuam cu Complexul arhitectural Brebu alcătuit din biserica mănăstirii, casa domneasca, turnul intrării și zidul de incinta, complexul arhitectural medieval Brebu este cel mai important monument al secolului XVII din județul Prahova. Plasat în mijlocul comunei, în fata lacului, vizibil de la distanta și înconjurat de ziduri că o cetate, monumentul arhitectural de la Brebu de integrează în peisajul natural și îi sporește frumusețea. Mănăstirea Brebu este una dintre cele mai importante realizări arhitectonice ale domniei lui Matei Basarab. Aflata în apropierea răului Doftana, pe teritoriul localității Brebu, mănăstirea este o mărturie excepțională a artei romanești a secolului al XVII-lea.
Urmeaza vizitarea Mânăstirii Zamfira al carei nume provine de la donatoarea moşiei pe care s‑a început construirea acestei vetre monahale, jupâniţa Zamfira. Rămasă văduvă de tânără, în 1714, deoarece soţul său, Manuil Apostol, om de încredere al lui Constantin Brâncoveanu, a fost omorât de turci, jupâniţa Zamfira va începe înălţarea bisericii cu hramul. Pictura interioară a fost executată de Nicolae Grigorescu, pe când pictorul avea vârsta de doar 18 ani. Biserica a fost sfinţită la data de 8 septembrie 1857, primind hramul Înălţarea Domnului şi Sf. Nifon al Constantinopolului. Cu vremea, va fi refăcută şi Biserica Sf. Treime.
Ultima oprire Lanul de Lavanda – Povești din lavandă din Satul Moara Domnească (pret intrare aprox. 10 lei /pers), comuna Râfov, județul Prahova unde vom fi așteptați de o mare întindere de flori violet, peisaj desprins parca din regiunea franceza Provence, bine cunoscuta pentru tradiția culturii de lavanda. Aici ne vom putea plimba în voie în lanul de lavanda (cu atenta grija pentru tufe, așa vom da ocazia și altora să se bucure de aceste flori).
Contra cost se pot achiziționa de la magazinul grădinii diverse produse cu lavandă: săpun, apă de lavandă, lumânări sau buchețele cu lavandă.
Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.
Prețul include:
- transport autocar / microbuz cu aer condiționat
- ghid însoțitor atestat pe toată durata excursiei
- ghidaj la toate obiectivele incluse în program
Prețul nu include:
- taxele de intrare și de fotografiere la obiectivele din program
- mesele
Nota:
- Locurile in autocar se distribuie incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului.
- Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre insotitorul de grup pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
- Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
- In cazul in care nu se intruneste numarul minim de participanti, agentia are dreptul sa anuleze excursia sau sa solicite un cost suplimentar de la turisti pentru organizarea excursiei cu un numar de participanti mai mic
- In cazul in care, din diferite motive, nu mai puteti participa in excursie si alegeti sa anulati, se aplica penalitati din pretul platit conform contractului cu clientul sau se accepta un inlocuitor, cu cel mult 10 zile calendaristice inainte de plecarea in excursie.
- Agentia poate modifica / schimba structura circuitului / tipul de autovehicul folosit / obiectivelor turistice fara a afecta derularea programului si fara a anunta in prealabil turistul;
- Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului. Pentru a beneficia de pret redus in cazul pensionarilor reducerea se face doar cu prezentarea talonului de pensie.
- În contextul pandemiei, daca autoritățile locale decid anularea sau modificarea programului / obiectivelor turistice din orasele vizitate, pachetul de turism al agentiei de turism se va efectua în continuare, cu vizitele mentionate in program, dar fara obiectivele care se anuleaza;
- În contextul pandemiei, dacă condițiile de călătoriile se schimbă și țara de destinație impune obligativitatea efectuării unor teste RT PCR / Antigen pentru virusuri (SARS COV 2, sau orice alt tip de virus) sau obligativitatea de prezentare a unei dovezi de vaccinare, acestea din urmă cad în responsabilitatea turistului și nu obligă agenția de turism la vreo despăgubire sau anulare gratuită a rezervării;
- Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
- Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.