3 zile, 2 nopti
Tur zilnic
Nelimitat
___
* Copii sunt cazați în cameră dublă cu doi adulți plătitori. În caz contrar se va achita un loc integral.
Date de desfășurare:
Grup minim: 30 persoane
Ora 6.00 – plecare din București, de la Piata Universitatii, din fata platoului cu cele 4 statui.
Deplasare pe traseul Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova.
Ajungem în orașul Craiova. Aici vom face un tur panoramic de oras, in cadrul caruia vom vedea cele mai frumoase cladiri din Craiova din autocar: Parcul Prefecturii, Palatul Administrativ, Fântâna Muzicală, Biserica Sfânta Treime, Clădirea Primăriei, Muzeul de Artă, Teatrul Național.
De aici ne deplasăm către Orșova, unde ne vom îmbarca pe șalupe pentru o frumoasă plimbare pe Dunăre, în cadrul căreia vom admira Cazanele Mici – Chipul sculptat in stâncă al regelui dac Decebal – Golful Mraconia – Manastirea Mraconia – Golful Dubova – Cazanele Mari (Plimbarea cu barca costă aproximativ 70 lei/ persoană și se plătește la fața locului )
După toate acestea ne vom îndrepta către statiunea Băile Herculane. Aici urmeaza cazare la Hotel Diana 3* aflat în centrul stațiunii. Hotelul oferă acces gratuit la piscină si centru SPA.
Pentru cei care doresc vom intreprinde un tur pietonal in centrul statiunii Baile Herculane, unde vom vedea Parcul Orasului, Cladirea Bailor Imperiale, Piata Hercule cu Statuia lui Hercule si Biserica „Adormirea Maicii Domnului”.
*Alocarea camerelor se face în mod automat și aleatoriu de către recepția hotelului /pensiuni pentru o bună funcționare a programului.
Dimineața mic dejun la hotel.
Dupa micul dejun plecăm spre Oravița unde vom începe călătoria cu trenul pe cea mai veche cale ferată din Sud-Estul Europei – 14 tuneluri, 10 viaducte și tăieturi în munte pe o lungime de 21 de kilometri, deci peste două treimi din întregul traseu! Călătoria cu trenul durează 2 ore și este inclusa in pretul pachetului turistic.
Vom ajunge cu trenul în Anina la orele amiezii, unde se sfarseste calatoria cu trenul.
Mai departe ne deplasăm spre Bigăr. Vom vedea aici Cascada Bigăr considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume! O plimbare scurtă ( 10- 15 minute) pe traseu de munte ne duce la Izorul Bigăr. Pauza pentru pranz la Bigar.
De aici vom merge la Morile de Apa de la Rudăria. Rudăria se află amplasată pe teritoriul localităţii Eftimie Murgu, pe Valea Almajului, de-a lungul cursului Rudăriei, pe ambele maluri. Pe cursul acestui râu, localnicii au construit mori de apă cu ciutură pentru măcinarea grăunţelor folosind forţa ape. Se merge pe jos aproximativ 15-20 minute dus pana la mori.
Retur către Băile Herculane și timp liber în stațiune și la piscina și centru SPA ale hotelului.
Cina la Hotel Diana 3*
Dimineața mic dejun la hotel.
Astazi plecăm spre comuna Ponoarele unde vom vedea ,,Podul lui Dumnezeu’’ cunoscut drept un Monument al Naturii. Podul natural de la Ponoarele are o lungime de 30 m, o lățime de 13 m și înălțimea de 22 m. Este singurul pod natural din lume deschis pentru traficul rutier (inclusiv cel de mare tonaj). El s-a format ca urmare a surpării unei porțiuni din tavanul peșterii Ponoarele, rămânând în picioare doar acel mic pasaj.
Mai departe vom tranzita munții printr-un peisaj de vis și ajungem la Mânăstirea Tismana, una dintre cele mai impresionante mânăstiri ortodoxe din munții noștri. Mânăstirea Tismana este „cea mai veche si mai mareata dintre manastirile de peste Olt” (cum a numit-o Grigore Alexandrescu), o constructie “fara seaman nici in aceasta tara, nici in alta, prin frumusetea locului si a asezarii, prin multimea apelor sale si intarirea naturala pe care o are, ajutata si de ocrotirea zidurilor sale inconjuratoare” (cum a descris-o celebrul calator Paul de Alep – arhidiaconul si insotitorul Patriarhului Macarie al Antiohiei in calatoria din 1657).
Ne continuăm drumul către Târgu Jiu unde vom vedea faimoasele Sculpturi ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Coloana Infinitului. Ansamblul Monumental ridicat la Târgu Jiu între anii 1937-1938 de către părintele sculpturii moderne, Constantin Brâncuși (1876-1957), este singura creație de for public a marelui sculptor.
Ansamblul se întinde pe o axă de la vest la est care traversează orașul, pornind de la malul Jiului, din Parcul Central, unde se află lucrările din piatră – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor și Poarta Sărutului –, continuând cu Calea Eroilor, pe care se găsește Biserica Sfinții Apostoli și culminând cu Coloana fără Sfârșit, din fontă alămită și oțel, înălțată în mijlocul unui parc, pe un promontoriu.
Următoarea oprire va fii în localiltatea Hurezi unde vom avea timp pentru shopping la Centrul de Ceramică Horezu.
Retur spre casa pe ruta Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti.
Sosire aproximativa la Bucuresti 21.30 – 22.00
* Copii sunt cazați în cameră dublă cu doi adulți plătitori. În caz contrar se va achita un loc integral.
Prețul nu include:
Nota: