Program:
Ziua 1.
Ora 06:00 întâlnire în București – Piata Universitatii in fata platoului cu cele 4 statui
Pornim catre Carpati cu opriri de toalete pe drum. Popas la Lacul Sfânta Ana, unicul lac vulcanic din România!
Continuăm spre Cheile Bicazului cu popas la Lacul Roșu, format la poalele Muntelui Hășmașul Mare.
Plecare spre Piatra Neamț unde se află singura telegondolă din țară care trece pe deasupra unui oraș (la aproape 60 de metri înălţime) și ajunge pe un munte. Opțional, plimbare cu telegondola peste clădirile istorice pâna pe Muntele Cozla.
Cazare si cina în Piatra Neamț la hotel Ceahlaul 3*.
Ziua 2:
Mic dejun.
Vizităm doua manastiri superbe din aceasta zona: Mănăstirea Bistrița și Mânăstirea Pângărați . Mănăstirea Bistrița păstrează icoana Sfintei Ana, icoana făcătoare de minuni. Mănăstirea Pângărați a fost zidita încă din anul 1560 de către Voievodul Alexandru Lăpușneanu, fiind unul dintre cele mai însemnate obiective turistice.
De aici, continuăm deplasarea pe marginea Lacului Bicaz, vom vedea Barajul Izvorul Muntelui și ne vom bucura de peisajele superbe pe care le oferă această zonă.
Ajungem în stațiunea Vatra Dornei, traversăm Pasul Tihuța și ne oprim la Lacul Colibița pentru un popas. Trecem prin Valea Bârgăului, apoi prin orașul Bistrița unde vom avea pauza de masa.
Cazare si cina în Targu Mures la hotel Continental 3*
Ziua 3
Mic dejun.
Dupa micul dejun ne indreptam catre orașul medieval Sighisoara – TIMP LIBER. Vom vizita: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii(monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din iniţiativa primarului Johann Both, pentru a uşura accesul elevilor în timpul iernilor grele sau ploii, la şcoala situată lângă biserica din deal), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525, inchinată Sfântului Nicolae).
Sosimm apoi la Viscri, comuna saseasca in judetul Brasov, care, cu ceva timp in urma, se numea Giscriu. Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.
Vizitam aici Biserica Evanghelica fortificata Viscri . Construită de secui în anii 1100, biserica din Viscri a fost preluată în 1185 de sașii care au colonizat zona și care, de-a lungul timpului, au construit turnuri și ziduri masive în jurul bisericii – astfel, în cazul unor asedii ale turcilor sau tătarilor, în interiorul zidurilor putea intra și supraviețui întreaga populație a satului. Chiar numele localității este dat de biserică: Weisskirch – în traducere biserica albă.
Particularitățile așezării au atras atenția și bunăvoința fundatiei Mihai Eminescu Trust, patronată de însuși Prințul Charles, care a renovat biserica și câteva case din localitate redându-le ceva din strălucirea inițială. Vom vedea si noi Casa Regelui Charles din Viscri.
Continuăm drumul pe Valea Prahovei. Sosire în București, aproximativ orele 21.00 – 22.00 în funcţie de trafic și vreme.