Bucovina si Iasi Circuit 4 zile cu demipensiune

0 (Nici o recenzie)
Suceava, Moldovita, Sucevita, Iasi, Ruginoasa
De la: 1.350,00lei
0
(0 recenzii)
Rezerva acum

Durata

4 zile, 3 nopti

Tip tur

Tur zilnic

Grup limitat

Nelimitat

Limbi vorbite

___

Descriere tur

Pachet 4 zile: cazare 3 nopți hotel / pensiune + mic dejun + cina + ghid + transport autocar / microbuz

TARIF 1.350 lei/ persoana 

Primim Vouchere si CARD de Vacanta! Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati!

Date de desfășurare:

 • joi 15 august – duminica 18 august 2024

Grup minim: 30 persoane

 

 

PROGRAM:

 

Ziua 1 

Plecare dimineata ora 6.00 de la PIATA UNIVERSITATII IN PLATOUL CU CELE 4 STATUII, Bucuresti.

In drum spre Iasi vom face o prima oprire la castelul Sturdza de la Miclăușeni, cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria, în satul Miclăușeni, la o distanță de 20 km de Roman și 65 km de municipiul Iași.

Continuam cu o vizita la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa.

Palatul, care astăzi adăpostește Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza”, a fost construit în primul deceniu al secolului al XIX-lea, de vistiernicul Săndulache Sturdza, care a comandat arhitectului vienez Johan Freiwald ridicarea unei luxoase reședințe pe locul vechii case boierești a strămoșilor săi.

După pranz vă invitam să descoperiți alaturi de noi, într-un tur al Iasului, un crampei din istoria și frumusețea acestui oraș. Am ales pentru dumneavoastră obiectivele cele mai reprezentative din zona centrala, care ne vor prezenta Iasul sub toate aspectele sale esențiale: Palatul Culturii, Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Catolica, Palatul Roznovanu, Catedrala Mitropolitana, Teatrul V. Alecsandri.

Apoi mergem catre la o plimbare prin Parcul Copou unde vom vedea Teiul lui Eminescu şi Monumentul cu lei.

Parcul Copou a început să fie amenajat pe la anii 1833-1834, însă aspectul unei grădini moderne este dat de Mihalache Sturză. În centul parcului Copou, lângă Teiul lui Eminescu, se găsește bustul lui Eminescu cât și bustul vechiului sau prieten Ion Creanga ridicat în 1932.

În parc se găsește cel mai vechi monument din Romania: Monumentul Legilor Constituționale cunoscut că Obeliscul cu lei realizat de Mihail Singurov, în 1834, după un proiect al lui Gh. Asachi. Coloana din piatra înalta de 15 m și grea de 10 tone, susținută de patru lei, simbolizează cele patru puteri europene care au recunoscut independența Tarilor Romane.

Cazare si cina la Hotel Moldova 3* situat in centrul orasului Iasi sau similar

 

 

ZIUA 2 

Mic dejun la hotel.

Prima oprire in aceasta zi va fi la Casa Memorială Mihai Eminescu de la Ipotești, locul în care poetul național și-a petrecut copilăria. Casa memorială a poetului este completată și de o mică biserică, pe care Raluca Eminovici, sora acestuia, o cumpără cu 250 de galbeni. Înăuntru se găsesc o mulțime de obiecte care au aparținut familiei, iar în spatele bisericuței își au mormintele părinții poetului și doi dintre frații lui, Nicu și Iorgu.

Apoi vom porni catre Suceava unde vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava. Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici se poate vedea întreaga vale a Sucevei. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.

Ultimul popas va fi la Mănăstirea Dragomirna – un loc binecuvântat cu frumuseţe fără limite. La 12 km nord de oraşul Suceava, în apropierea pădurii Dragomirna, în satul Mitocu Dragomirnei, se află Ansamblul Mănăstirii Dragomirna, un lăcaș medieval bisericesc care impresionează prin viaţa monahală, vechimea şi valoarea construcției, eleganța, volumetria și originalitatea stilului arhitectural.
Vom continua drumul catre Biserica „Sfanta Cruce” din Pătrăuţi. Biserica Pătrăuţi a facut parte din ansamblul singurei mănăstiri de maici ctitorită de Ştefan cel Mare. Mănăstirea era destinată în special îngrijirii răniţilor din luptele purtate în preajma Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Cazare si cina hotel 3* in Suceava

 

 

ZIUA 3

Mic dejun la hotel

In aceasta dimineata vom vizita Mănăstirea Voroneț. Supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”, în mai bine de jumătate de secol de existenţă biserica Mănăstirii Voroneţ, monument UNESCO, a avut parte de o istorie zbuciumată.

Vizită la  Mănăstirea de maici Moldoviţa, ctitorită de domnitorul Petru Rareş în anul 1532, cu hramul Buna Vestire. Străjuită de Munţii Ciumârnei şi Dealul Obcinei, Moldoviţa este una dintre cele mai vechi așezări călugărești, cu o valoroasă istorie, una dintre bijuteriile artei vechi moldoveneşti, aflată pe lista obiectivelor din patrimoniul cultural mondial al UNESCO.

O alta oprire va fi la Mănăstirea Suceviţa. Un monument istoric de seamă al ţării noastre, datând de la sfârşitul secolului al XVI-lea. Situată în satul Suceviţa, aflat la sud-vest de Rădăuţi, mănăstirea face onoare oraşului Suceava, important centru economic al României, şi totodată o răscruce de drumuri. Istoria mănăstirii Suceviţa, cunoscută prin tradiţie şi confirmată de cercetările arheologice, este puternic legată de numele familiei Movileştilor.

Dupa aceasta vizita vom calatori catre Centrul de Ceramica de Marginea. În Marginea începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. Olăritul a apărut că o necesitate a oamenilor de a stoca produsele obținute. Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societății primitive prin posibilitatea stocării alimentelor și a preparării acestora.

Si ultima oprire va fi la Mănăstirea Putna. Supranumită Ierusalimul Neamului Românesc de către Mihai Eminescu, Mănăstirea Putna, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare, este una dintre perlele arhitectonice, religioase şi culturale ale Bucovinei.

Cazare si cina la acelasi hotel

 

 

ZIUA 4 

Micul dejun la hotel.

O prima oprire va fi la Mănăstirea Neamț. În decursul vremii Mănăstirea Neamț a ținut făclia ortodoxiei aprinsă atât in Ţările Române cât şi în întreg spațiu sud-est european. Încă de la formarea acestui aşezământ monahal, călugării s-au îndeletnicit cu arta scrisului si a meșteșugului în „arta de frumos” specific în timpul respectiv numai vieții monahale. Pentru multe mănăstiri, Mănăstirea Neamț a fost un simbol de inspirație fiind supranumită „Mănăstirea Mănăstirilor”.

Urmatoarea noastra oprire va fi la Mănăstirea Agapia. O mănăstire ortodoxă de maici din România, situată pe valea pârâului Agapia, la o distanță de 9 km de orașul Târgu Neamț. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul Agapia (județul Neamț). Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici și aflându-se pe locul doi ca populație după Mănăstirea Văratec. Mănăstirea a fost construită între anii 1641-1643. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861.

Apoi continuam cu Mănăstirea Văratec. Una dintre cele mai mari şi mai vizitate mănăstiri ortodoxe din județul Neamț. Aflată la numai 12 kilometri de Târgu Neamț şi la 40 de kilometri de Piatra-Neamț, este amplasată într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Văratec este situată într-o mică depresiune, de la poalele munţilor, adăpostita de culmea Dealul Mare, la o altitudine de doar 460 metri.

Dupa aceasta vom pleca catre Bucuresti. Sosire aproximată orele 22.00 în funcție de trafic.

 

 

Tarife:

 • Adult 1.350 lei/ pers in camera dubla
 • Copil 6-12 ani = 1.200  lei ( are pat suplimentar si meniu la masa)
 • Copil peste 12 ani = tarif intreg de adult

Servicii incluse:

 • 1 x noapte de cazare in Hotel Moldova 3* sau similar in orasul Iasi
 • 2 x nopți de cazare în hotel Continental 3* sau similar in Suceava
 • 3 x mic dejun la hotel 
 • 3 x cina la hotel 
 • ghid însoțitor atestat pe toată durata vacanței
 • transport cu autocar / microbuz cu aer condiționat și climatizare

Nu sunt incluse: 

 • biletele de intrare la obiectivele turistice și taxele de fotografiere
 • mesele de prânz
 • asigurare medicală de călătorie și storno

Nota:

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a DOUA bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre insotitorul de grup pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
 • Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • In cazul in care nu se intruneste numarul minim de participanti, agentia are dreptul sa anuleze excursia sau sa solicite un cost suplimentar de la turisti pentru organizarea excursiei cu un numar de participanti mai mic
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive intemeiate, sumele platite NU SE RETURNEAZA. Se accepta un inlocuitor (cu 10 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Agentia poate modifica / schimba structura circuitului / tipul de autovehicul folosit / obiectivelor turistice fara a afecta derularea programului si fara a anunta in prealabil turistul;
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului. Pentru a beneficia de pret redus in cazul pensionarilor reducerea se face doar cu prezentarea talonului de pensie.
 • În contextul pandemiei, daca autoritățile locale decid anularea sau modificarea programului / obiectivelor turistice din orasele vizitate,  pachetul de turism al agentiei de turism se va efectua în continuare, cu vizitele mentionate in program, dar fara obiectivele care se anuleaza;
 • În contextul pandemiei, dacă condițiile de călătoriile se schimbă și țara de destinație impune obligativitatea efectuării unor teste RT PCR / Antigen pentru virusuri (SARS COV 2, sau orice alt tip de virus) sau obligativitatea de prezentare a unei dovezi de vaccinare, acestea din urmă cad în responsabilitatea turistului și nu obligă agenția de turism la vreo despăgubire sau anulare gratuită a rezervării;
 • Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
 • Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Servicii incluse/neincluse

 • 2 x nopți de cazare în hotel Continental 3* sau similar in Suceava
 • 1 x noapte de cazare in Hotel Moldova 3* sau similar in orasul Iasi
 • 3 x mic dejun la hotel 
 • 3 x cina la hotel 
 • ghid însoțitor atestat pe toată durata vacanței
 • transport cu autocar / microbuz cu aer condiționat și climatizare
 • biletele de intrare la obiectivele turistice și taxele de fotografiere
 • mesele de prânz
 • asigurare medicală de călătorie și storno

Locație tur

Suceava, Moldovita, Sucevita, Iasi, Ruginoasa
De la: 1.350,00lei
Total
1.350,00lei

Owner

Auhero Travel

Member Since 2015

Descoperă alte tururi

istanbul escorts
istanbul escort