Ziua 1
Plecare dimineata la ora 06.00 din București, Piata Universitatii, in fata platoului cu cele 4 statui
Pornim in Excursie Bucovina 3 zile pe ruta Bucuresti – Roman – Suceava – Dragomirna
Vom vizita Mănăstirea Dragomirna – un loc binecuvântat cu frumuseţe fără limite. La 12 km nord de oraşul Suceava, în apropierea pădurii Dragomirna, în satul Mitocu Dragomirnei, se află Ansamblul Mănăstirii Dragomirna, un lăcaș medieval bisericesc care impresionează prin viaţa monahală, vechimea şi valoarea construcției, eleganța, volumetria și originalitatea stilului arhitectural.
Vom porni catre Suceava unde vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava. Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici se poate vedea întreaga vale a Sucevei. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.
Urmeaza Cazare si Cina la hotel 3* in Suceava sau similar.
Ziua 2
Mic dejun la hotel.
In aceasta dimineata vom vizita Mănăstirea Voroneț. Supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”, în mai bine de jumătate de secol de existenţă biserica Mănăstirii Voroneţ, monument UNESCO, a avut parte de o istorie zbuciumată.
La 22 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc, şi la 31 de kilometri de Gura Humorului, în comuna Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, între pârâurile Moldovița și Ciumârna, se află Mănăstirea de maici Moldoviţa, ctitorită de domnitorul Petru Rareş în anul 1532, cu hramul Buna Vestire. Străjuită de Munţii Ciumârnei şi Dealul Obcinei, Moldoviţa este una dintre cele mai vechi așezări călugărești, cu o valoroasă istorie, una dintre bijuteriile artei vechi moldoveneşti, aflată pe lista obiectivelor din patrimoniul cultural mondial al UNESCO.
Ne vom continua drumul catre Mănăstirea Suceviţa. Un monument istoric de seamă al ţării noastre, datând de la sfârşitul secolului al XVI-lea. Situată în satul Suceviţa, aflat la sud-vest de Rădăuţi, mănăstirea face onoare oraşului Suceava, important centru economic al României, şi totodată o răscruce de drumuri. Istoria mănăstirii Suceviţa, cunoscută prin tradiţie şi confirmată de cercetările arheologice, este puternic legată de numele familiei Movileştilor.
Dupa aceasta vizita vom calatori catre Centrul de Ceramica de Marginea. În Marginea începutul olăritului este stabilit de către istorici în jurul anului 1500. Olăritul a apărut că o necesitate a oamenilor de a stoca produsele obținute. Vasele din lut ars au contribuit la dezvoltarea societății primitive prin posibilitatea stocării alimentelor și a preparării acestora.
Retur la cazare in Suceava
Cazare si cina acelasi hotel.
Ziua 3
Mic dejun la hotel.
In aceasta zi vom porni inapoi spre Bucuresti, dar nu inainte de a vizita cateva dintre cele mai frumoase obiective din zona Neamt.
Prima oprire va fi la Mănăstirea Neamț. Încă de la formarea acestui aşezământ monahal, călugării s-au îndeletnicit cu arta scrisului si a meșteșugului în „arta de frumos” specific în timpul respectiv numai vieții monahale. Pentru multe mănăstiri, Mănăstirea Neamț a fost un simbol de inspirație fiind supranumită „Mănăstirea Mănăstirilor”.
Continuam calatoria noastra catre Mănăstirea Agapia. O mănăstire ortodoxă de maici din România, situată pe valea pârâului Agapia, la o distanță de 9 km de orașul Târgu Neamț. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul Agapia (județul Neamț). Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici și aflându-se pe locul doi ca populație după Mănăstirea Văratec. Mănăstirea a fost construită între anii 1641-1643. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861.
Apoi ne vom indrepta catre Mănăstirea Văratec. Una dintre cele mai mari şi mai vizitate mănăstiri ortodoxe din județul Neamț. Aflată la numai 12 kilometri de Târgu Neamț şi la 40 de kilometri de Piatra-Neamț, este amplasată într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Văratec este situată într-o mică depresiune, de la poalele munţilor, adăpostita de culmea Dealul Mare, la o altitudine de doar 460 metri.
După aceea vom pleca catre Bucuresti. Sosire aproximativă în jurul orelor 22.00 în funcție de trafic.