3 zile, 2 nopti
Tur zilnic
Nelimitat
___
Date de desfășurare:
Grup minim: 30 persoane
PROGRAM:
Ziua 1
Întalnire la ora 06:00 la Piata Universitatii in platoul cu cele 4 statui.
Prima oprire Mănăstirea Hurezi care este un loc minunat, cu o arhitectură românească de excepție, care merită cu siguranță vizitat. Mănăstirea este localizată în localitatea Romanii de Jos, Vâlcea. Acest lăcaș de cult reprezintă cea mai importantă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu. Mănăstirea Hurezi a fost integrată în Patrimoniul UNESCO în anul 1993.
Vizitam apoi Căsuţa răsturnată in apropiere de Horezu, creaţia inedită a unui tânăr din Gorj. Căsuța are practic tot ce-ți trebuie, doar că obiectele de mobilier și nu numai sunt puse invers. Chiar dacă nu poți folosi mai nimic, fiindcă nu te poți întoarce și tu cu susul în jos, căsuța merită vizitată. Vor ieși niște fotografii fabuloase și fără doar și poate interesante. Pret estimativ 15 lei / copil si 20 lei / adult.
În aprilie 2023, în apropiere de Căsuța Răsturnată s-a deschis Castelul Vrăjitoarelor, proiect al aceluiași Alex Ducu, care a pornit de la o simplă poveste. Castelul are mai multe camere (camera de de ghicit, laboratorul de poțiuni magice, camera de tortură și altele) care impresionează prin atmosfera lor misterioasă. Pret estimativ 15 lei / copil si 20 lei / adult.
Apoi continuam sa facem o plimbare prin Pădure colorată. Inițiatorul proiectului, Mihai Țopescu, a reușit să transforme un colț de pădure într-o adevărată doză de valoare estetică ce a atras privirile curioșilor și iubitorilor de artă deopotrivă.
Intrare cu prânz aproximativ ora 14:00 la Pensiunea La Maria Lu’ Sandoiu 4*
Aflată în satul Poienari din comuna Bumbeşti Piţic, Pensiunea La Maria Lu’ Sandoiu oferă acces gratuit la internet WiFi şi parcare privată gratuită. Toate camerele au TV cu ecran plat. Unele unităţi se bucură de vedere la munte sau la grădină. Toate camerele au baie privată
Pensiunea „La Măria Lu` Sandoiu„situată la poalele munțiilor Parâng,la o altitudine de 500 m, oferă o panoramă unică a lanțului muntos.
TIMP LIBER PANA LA CINA
Cazare si cina la pensiune.
Ziua 2
Mic dejun
Pornim apoi către Peștera Muierii (pret aprox. 20 lei / adult) care este una dintre cele mai mari peșteri din țara noastră, laudandu-se cu faptul că este prima peștera electrificata din Romania (electrificarea acesteia a avut loc intre anii 1963 – 1978).
Adevăratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice, Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și Stâncii Însângerată denumită așa datorita scurgerilor oxidului de fier.
Pornim pe Cheile Galbenului – Surorile mai mici ale Cheilor Oltețului spre Mănăstirea Polovragi. Inclusă în rândul monumentelor istorice, biserica datează din zorii secolului al XVI-lea, fiind ctitorită de către frații Radu Comisul și Pătru Spătarul, care erau fiii marelui boier Danciu Zamona. În secolul următor este rezidită în stil bizantin de Danciu Pârâianu, ajutat și de domnitorul Matei Basarab.
Prânz la Pensiune ora 14:00 și timp liber pentru pregătiri.
Revelionul Întârziaților.
Masă festivă : aperitiv, felul 2, prăjituri și tort, șampanie.
-vin casă
-țuică/Afinată casă
-Apa minerala / plata la 0,5L -Pepsi, Mirinda/Seven up la 0,5L
Distracția menținută de formație gorjeneasca și DJ!
ZIUA 3
Mic dejun. Check out ora 11:00
Pornim catre Culele de la Măldăreşti – fortăreţele de pe pajiştile vâlcene. În Oltenia de sub munte, atacurile vrăjmaşe ale turcilor veniţi de peste Dunăre ori ale haiducilor coborâţi din codri se opreau în zidurile trainice ale caselor boiereşti fortificate. Erau vremuri de restrişte pe atuncea, când micii boieri se apărau dindărătul crenelurilor, nelăsându-şi căminul pradă duşmanilor.
Ultimul obiectiv Muzeul Satului Vâlcean este situat în Bujoreni (aproximativ 10 lei / persoana). Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber construit pe o suprafață de 8 hectare, deschis în anul 1974 în comuna Bujoreni, Vâlcea. Totul este organizat în aer liber sub forma unui sat cu gospodării specifice zonelor vâlcene, de la școală, biserică, primărie sau han, până la atelierele meșteșugarilor vremii și locuințele țăranilor de odinioară.
Urmează retur spre București.
Tarife:
*pretul pentru copil este valabil pentru cazarea in camera cu doi adulti
Servicii incluse:
Servicii NEincluse:
Nota: